Startpagina Melkvee

De Eikenhoeve, een plaats van rust en boerenverstand

In Kontich baten Gert Cools en Karen Hoefkens samen met de ouders van Karen de Eikenhoeve uit, een familiaal melkveebedrijf waarop ze de 4de generatie zijn. Het streven naar de mooiste koeien zit in hun bloed, want ze doen net als de vorige generatie regelmatig mee aan prijskampen. Twee jaar geleden startte het koppel ook met de productie van hun eigen yoghurt, en daarnaast lopen er ook enkele zorggasten rond.

Karen en Gert stapten in 2020 in de landbouw toen ze een samenuitbating aangingen met Alfons Hoefkens en Marleen De Voegt, de ouders van Karen. Het koppel plande al langer om mee in het boerenleven te stappen, en toen was het eindelijk zo ver.

Prijskampen

Al 4 generaties lang wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit van de veestapel. Door te werken met KI kan Gert steeds de stier kiezen met een mooi exterieur, maar...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Hoe vaccinatie kan helpen tegen mastitis

Melkvee De uiergezondheid vormt een cruciale economische factor op elk melkveebedrijf, vaak zelfs de belangrijkste. Problemen met de uiergezondheid zijn een bron van zorg voor veel melkveehouders, omdat ze direct invloed hebben op de productiviteit en winstgevendheid. Daarom is een op maat gemaakt uiergezondheidsplan, opgesteld in samenwerking met de bedrijfs(begeleidende) dierenarts onmisbaar op elk melkveebedrijf. Vaccinatie is hierbij een nuttige tool.
Meer artikelen bekijken