Startpagina Energie

Boerenbond vindt maatregelen nodig om energiecrisis het hoofd te bieden

De gas- en energieprijzen swingen de pan uit. De effecten van de zeer hoge gas- en energieprijzen treffen ook de land- en tuinbouwsector. Aangezien te verwachten valt dat de prijzen ook de komende maanden nog astronomisch hoog zullen blijven, dringt Boerenbond aan op snelle ondersteunende maatregelen, zowel op korte als op lange termijn voor de getroffen bedrijven.

De exponentieel gestegen energieprijzen snijden diep in de rentabiliteit van land- en tuinbouwbedrijven, en dan voornamelijk de glastuinbouwsector, traditioneel de meest energie-intensieve landbouwsector. Tuinbouwbedrijven die vorig jaar nog een gascontract hadden en dit nu moeten vernieuwen zijn de contractprijs meer dan 10 keer stijgen.

Een gasfactuur op jaarbasis van 50.000 euro wordt plots meer dan 600.000 euro. “Dit vraagt om dringende maatregelen. De overheid probeerde reeds de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Energie

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meer artikelen bekijken