Startpagina Groenten

Minister Tommelein bezoekt energieleverende komkommerteler

Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker nodigde vorige week donderdag Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein uit bij komkommerteler Nico Perneel in Staden. Die produceert, naast komkommers, ook elektriciteit, dat voor een deel naar het stroomnet gaat. Zijn bedrijf toont aan hoe sterk de Vlaamse land- en tuinbouw kan bijdragen aan het stroomversnellingstraject voor energietransitie van de minister.

We moeten naar een decentrale energiebevoorrading, waarbij bedrijven zelf de energie die ze nodig hebben opwekken. Hun overschotten worden dan in samenwerking met de overheid verder verdeeld", legt minister Tommelein zijn toekomstvisie uit. Voorzitter De Becker wijst de minister erop dat land- en tuinbouwbedrijven daar bijzonder geschikt voor zijn, en al een grote bijdrage leveren. Denk maar aan pocketvergisters, windturbines en zonnepanelen. Een degelijk beleid op maat van de sector vindt ze dan ook een must....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken