Startpagina RULA Fruit

‘Eet meer (lokaal) fruit!’, adviseert Dany Bylemans directeur van pcfruit

Wanneer we in Vlaanderen over de fruitsector spreken, beland je al snel in de provincie Limburg, en meer bepaald in pcfruit. Dany Bylemans, directeur van dit gerenommeerde proefcentrum, heeft een goed zicht op onze lokale fruitproductie. Wij pikten er met hem enkele facetten uit.

Volgens cijfers van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) en de VLAM Fruitbarometer 2022 telde ons land in het teeltseizoen 2021-2022 15.798 ha hardfruit (appel/peer), goed voor een productie van 593.268 ton. Er werd in 2021 50.599 ton aardbeien geproduceerd op 1.632 ha en daarnaast ook nog 8.911 ton ander klein- en steenfruit.

Binnen Vlaanderen is vooral Limburg het hart van de fruitteelt. Haspengouw is natuurlijk alom bekend van de vele boomgaarden en de jaarlijkse bloesemtochten. Het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Fruit

Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers: van fruitcrisis tot succesverhaal

RULA Fruit Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers is in België een van de grootste bedrijven wanneer het gaat om het blauwe genot. Met zijn 16 ha gewas in volle grond, en een deel ervan onder regenkappen, kan het familiebedrijf zich van een inkomen voorzien. Toch blijft het nodig om zichzelf herhaaldelijk opnieuw uit te vinden.
Meer artikelen bekijken