Startpagina RULA Fruit

Familie Derwael, een eeuw ervaring in fruitteelt

In hartje Haspengouw, in het Limburgse Borgloon, ligt het fruitbedrijf van de familie Derwael. Ze zitten er op de beste fruitteeltgronden van België, namelijk zware leemgronden. Het familiebedrijf is dit jaar 100 jaar jong. De derde generatie staat aan het roer en de vierde generatie treedt hen stilletjes aan bij.

Gaston Derwael , CEO en technisch verantwoordelijke van het bedrijf, vertelt: “Alles is gestart met mijn grootvader, Henri Derwael, die in 1922, na eerder hobbymatig actief te zijn geweest, zich als professioneel zelfstandige toelegde op het verzorgen van boomgaarden. In onze regio zijn een zevental kastelen gevestigd die allemaal hoogstamboomgaarden hadden, waarbij de bomen (appel, peer, kersen) beschutting boden aan koeien die eronder graasden. Het belang van de koeien en het fruit heeft zich in de loop van de geschiedenis omgedraaid....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Fruit

Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers: van fruitcrisis tot succesverhaal

RULA Fruit Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers is in België een van de grootste bedrijven wanneer het gaat om het blauwe genot. Met zijn 16 ha gewas in volle grond, en een deel ervan onder regenkappen, kan het familiebedrijf zich van een inkomen voorzien. Toch blijft het nodig om zichzelf herhaaldelijk opnieuw uit te vinden.
Meer artikelen bekijken