Startpagina Aardappelen

Mooie daling van CIPC-residuen in heel Europa

Vanuit Belgapom werd een CIPC residumonitoringscampagne opgezet om het gehalte aan CIPC in de infrastructuur van de bewaarinstallaties van aardappelen te reduceren. Europa liet de kiemremmer immers sinds 2019 niet meer toe. Zowel de campagne in 2020 als die in 2021 vertonen mooie resultaten.

In de zomer van 2019 besliste Europa om de chemische kiemremmer chloorprofam (CIPC) niet langer toe te laten. In België werd het einde van het CIPC-gebruik op 30 juni 2020 gelegd. De brancheorganisatie Belpotato.be nam toen initiatieven om dit mee in goede banen te leiden. Belpotato.be stelde toen een reinigingsprotocol voor loodsen op, maar zocht ook mee naar een oplossing voor het uitrollen van een tijdelijke MRL. Bij een verbod van gebruik van een gewasbeschermingsmiddel omwille van gezondheidsredenen wordt normaliter snel een Europese...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken