Startpagina Fruit

Wereldwijd slechts bescheiden wijnproductie in 2022

De door klimaatveranderingen getroffen wereldwijde wijnproductie zal in 2022 naar verwachting lager liggen dan het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar. Dat blijkt uit de eerste ramingen die de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) heeft gepubliceerd.

Wijnbouwers zullen dit jaar ongeveer 260 miljoen hectoliter wijn produceren, schat de OIV op basis van informatie uit 29 landen die samen 91% van de wereldproductie vertegenwoordigen. Dat totale volume ligt iets lager dan 270 miljoen hectoliter, het gemiddelde van de laatste 20 jaar, en 1% lager ten opzichte van 2021 (262 miljoen hectoliter).

De organisatie stipt wel aan dat het uiteindelijke totaal voor 2022 kan verschillen van deze eerste raming, met name door het ontbreken van gegevens uit China - wat gebruikelijk is in deze tijd van het jaar -...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken