Startpagina Groenten

Vier mensen gearresteerd na invallen rond verboden vaccin tegen tomatenvirus

In de Antwerpse gemeenten Beerse, Kapellen en Rijkevorsel heeft de politie dinsdagochtend 3 huiszoekingen gedaan in het kader van een onderzoek naar de ontwikkeling en het gebruik van een verboden vaccin tegen een tomatenvirus. Dat meldt het Antwerpse parket. Vier personen werden opgepakt.

Het team Milieu van de Antwerpse federale gerechtelijke politie onderzoekt volgens het parket de mogelijke opzettelijke verspreiding van het zogenaamde Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). "Dat is een zeer besmettelijk plantenvirus dat onder andere bij tomaten, paprika's en Spaanse pepers voorkomt", aldus het parket. "Een tomatenteeltbedrijf uit Rijkevorsel zou mogelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van een verboden vaccin daartegen en wordt ervan verdacht het vaccin te hebben ingevoerd om doelbewust hun tomatenplanten te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken