Startpagina Veeteelt

Voedingsdriehoek-compas vraagt handleiding volgens Boerenbond

Door de minimalistische voorstelling verliest de nieuwe voedingsdriehoek aan duidelijkheid, stelt Boerenbond. Zij willen constructief meewerken aan de doorvertaling van deze vernieuwde voedingsdriehoek zodat door gebalanceerd advies, op basis van wetenschappelijke consensus, een breed draagvlak voor gezonde en evenwichtige voeding kan gecreëerd worden.

Al wordt de voedingsdriehoek op zijn kop gezet, toch blijft de kernboodschap: je mag nog altijd alles eten. De polemiek tussen dierlijk en plantaardig schuilt weliswaar om de hoek, maar ook deze nieuwe voedingsdriehoek kan er niet omheen: gezonde voeding is gedoseerde en gevarieerde voeding. Een actief en gezond leven vraagt een veelheid aan voedingsstoffen die enkel kan aangebracht worden vanuit een gevarieerd dieet. De nieuwe voedingsdriehoek spreekt de flexitariër in ons aan die zijn gading...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken