Startpagina Actueel

Nog steeds geen concrete voorstellen voor gebruik Renure-meststoffen

Een verzekerde toevoer voor producenten bij gastekorten, staatssteun, de vervanging van kunstmest door organische meststoffen... De Europese Commissie heeft op 9 november een aantal aanbevelingen opgelijst om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van meststoffen te vrijwaren.

De coronapandemie had de meststoffensector al in moeilijkheden gebracht, maar de Russische invasie in Oekraïne heeft de situatie helemaal bemoeilijkt. In vergelijking met vorig jaar waren de prijzen voor kunstmeststoffen in september al met 149 % gestegen. Aangezien ze een niet onaanzienlijk aandeel in de inputkosten voor de boeren vertegenwoordigen - tot 12 % in de akkerbouw - vormen de prijzen ook voor de landbouw een hele uitdaging.

Aanbevelingen opgesteld...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken