Startpagina Actueel

Landbouworganisaties en ketenpartners overleggen maatregelen voor een gedragen Mestactieplan

Een 20-tal organisaties uit de brede voedselketen werken actief samen rond concrete voorstellen voor een nieuw Mestactieplan (MAP 7). De deelnemende organisaties in deze samenwerking zijn: Boerenbond, ABS, Groene Kring, Jong ABS, AVBS, Belgapom, Vegebe, INGRO, VBT, Vegaplan, BCZ, Febev, Fevia Vlaanderen, Fedagrim, Fegra, Landbouwservice, BFA, CBB en Subel.

De 4 landbouworganisaties Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Groene Kring en Jong ABS lieten eerder al weten dat zij niet wensen te onderhandelen over het niet-overlegde, onhaalbare voorstel van MAP7, dat hen 2 weken geleden bezorgd werd. Zij toonden zich wel bereid om in overleg te gaan met verschillende partijen en om constructief te werken aan haalbare oplossingen die de waterkwaliteit in Vlaanderen verder verbeteren. Om die reden gingen de landbouworganisaties ook in op de uitnodiging van de VLM om op 8 november een eerste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken