Startpagina Actueel

Belgische landbouwer betaalde in 2021 een derde meer pacht dan in 2011

In 2021 betaalde een Belgische landbouwer gemiddeld 322 euro/ha per jaar voor de huur van beteelde gronden en 280 euro/ha voor grasland. In 10 jaar tijd is de pachtprijs van beteelde gronden met 33% gestegen en de prijs van grasland met 21%.

De stijging is het sterkst in Vlaanderen, waar de prijs van beteelde gronden met 41% is gestegen en grasland met 25%. In het Waalse Gewest is de stijging lager (respectievelijk +23% en +15%). De beteelde gronden zijn in Vlaanderen voor 410 euro/ha te huur en in Wallonië voor 250 euro/ha en grasland respectievelijk voor 340 euro/ha en voor 230 euro/ha.

Duurste gronden in West-Vlaanderen

Op provinciaal niveau is West-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken