Startpagina Melkvee

Voor het eerst na maanden daalt standaard melkprijs Milcobel

Zuivelcoöperatie Milcobel zal voor de lopende leveringen van november een standaard melkprijs hanteren van 55,00 euro/100 l. Daarmee daalt de standaard melkprijs na maanden van stijging.

De standaard melkprijs van 55,00 euro/100 l komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 59,62 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor oktober bedraagt 7,2368 euro/kg.

De internationale zuivelmarkten vertonen vandaag een duidelijke terugval. Onder meer de hyperinflatie en de stijgende grondstof- en energieprijzen hebben een duidelijke impact op de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Hoe vaccinatie kan helpen tegen mastitis

Melkvee De uiergezondheid vormt een cruciale economische factor op elk melkveebedrijf, vaak zelfs de belangrijkste. Problemen met de uiergezondheid zijn een bron van zorg voor veel melkveehouders, omdat ze direct invloed hebben op de productiviteit en winstgevendheid. Daarom is een op maat gemaakt uiergezondheidsplan, opgesteld in samenwerking met de bedrijfs(begeleidende) dierenarts onmisbaar op elk melkveebedrijf. Vaccinatie is hierbij een nuttige tool.
Meer artikelen bekijken