Startpagina Veeteelt

De omgekeerde voedseldriehoek: de slinger doorgeslagen volgens ABS

Het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ), een overheidsinstelling die moet waken over ons voedingspatroon, vond het nodig om de vertrouwde voedingsdriehoek waar u en ik mee opgegroeid zijn ondersteboven te gooien. Letterlijk. Zo stellen Hendrik Vandamme en Guy Depraetere, respectievelijk voorzitter en woordvoorder van ABS (Algemeen BoerenSyndicaat)

De ‘actieve’ voedingsdriehoek uit 1997 had een brede basis met daarin uitdrukkelijke verwijzingen naar het belang van voldoende beweging en daarenboven een plaats voor alle voedingsproducten die voorradig waren (en nog steeds zijn). Nu is er dus de omgekeerde driehoek met bovenaan de lijst plantaardige voeding, waar er meer van moet gegeten worden. Vlees, oliën en vetten en aanverwanten worden verbannen en men raadt aan om er minder van te eten. Bepaalde vleessoorten (varkensspek of vleeswaren) vallen buiten de voedingsdriehoek en worden beter “zo weinig mogelijk” gegeten en vallen voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken