Startpagina Interpom 2022

Gaston Backbier: “Geen onkruid meer mogen bestrijden, zou een ramp zijn”

Akkerbouwer Gaston Backbier heeft dit jaar 20% minder opbrengst door de droogte. In Zuid-Limburg mag hij niet beregenen als het lang droog is. Gaston moét wel Fontane telen, omdat de lössgronden waarop hij teelt, schurftgevoelig zijn. “Als ik door de Green Deal straks geen onkruid meer kapot mag spuiten, dan heb ik er een probleem bij. In dit heuvelachtige landschap kun je moeilijk onkruid mechanisch bestrijden, door het gevaar op erosie.”

Als je met de auto aan komt rijden, is het werkelijk een plaatje in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De grote historische vierkantshoeve van de familie Backbier in Hulsberg draagt de naam ‘Wissengracht’.

Het oudste deel van de gebouwen, waar ook het woonhuis in gevestigd is, stamt waarschijnlijk al uit 1200. Dit gedeelte heeft muren die maar liefst 2 m dik zijn. De andere delen van de hoeve stammen uit de 17e eeuw. “In 2017 heb ik de gebouwen en 5 ha grond aangekocht van verzekeringsmaatschappij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Interpom 2022

Interpom 2022: topeditie met recordopkomst

Aardappelen De vakbeurs Interpom is eind vorige maand in een andere sfeer verlopen dan het jaar voordien. De editie 2022 gaat de geschiedenis in als een topeditie met een record bezoekersopkomst van maar liefst 20.254 geïnteresseerden over de 3 beursdagen heen.
Meer artikelen bekijken