Startpagina Milieu

Nieuwe gebiedstypes mestwetgeving tonen verbetering van Vlaamse waterkwaliteit

De nieuwe gebiedstypes voor 2023-2024 zijn eindelijk bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de gebiedstypes in de meeste gebieden verbeteren omdat de waterkwaliteit positief evolueert.

In functie van de resultaten van de MAP-meetpunten worden afstroomzones ingedeeld in gebiedstypes, waaraan dan weer specifieke verplichtingen gekoppeld worden die je moet naleven in het kader van de mestwetgeving.

Boerenbond: “Wij vragen al lang dat de gebiedstypes, die om de 2 jaar moeten worden aangepast, kenbaar gemaakt worden. Landbouwers moeten hier volgend jaar bij aanvang van de bemestingswerkzaamheden namelijk weer mee aan de slag. Ze moeten dus weten waar ze aan toe zijn. Bovendien...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken