Startpagina Vleesvee

Peter en Els kweken, versnijden en verkopen hun eigen vlees

Bij Hoeveslagerij Ter Hees in Halen verkopen Peter Vranken en Els Vancauwenbergh sinds 2005 vlees van hun eigen Belgisch Witblauwe runderen. De passie voor dieren leefde al van jongs af aan bij Peter. Hij nam in 1999 de boerderij van zijn ouders over en verdubbelde het aantal runderen. De slagerij baat hij samen met Els uit, die ook nog halftijds verpleegster is.

Elke 2 weken versnijden Peter en Els een van hun runderen. Hun bedrijf is volledig gesloten, wat betekent dat ze hun eigen jongvee opfokken en afmesten, en dat ze geen dieren van andere bedrijven aankopen. Hun vlees kan besteld worden via de website, waarna het afgehaald kan worden op de dag van de versnijding, of de dag erna. Alles is dus vers van de pers.

Diepvriesautomaat

“Wat niet...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken