Startpagina Milieu

Europa draait Vlaanderen en Wallonië duimschroeven aan over nitraatverontreiniging

De Europese Commissie daagt België voor het Hof van Justitie in Luxemburg omdat het Waals gewest, ondanks herhaaldelijk aandringen, te weinig doet om zijn grond- en oppervlaktewateren te beschermen tegen nitraatverontreiniging. Daarnaast behoort ook de waterkwaliteit in Vlaanderen tot de slechtste van de hele Europese Unie, benadrukte de Commissie nog op 15 februari.

De nitratenrichtlijn heeft tot doel de waterkwaliteit in heel Europa te beschermen tegen nitraatverontreiniging door de landbouw. Een teveel aan nitraat kan schade toebrengen aan zoet water en aan het mariene milieu door een proces dat eutrofiëring wordt genoemd. Dat leidt tot een overmatige groei aan algen, die het ander waterleven verstikken.

Wallonië

Het Waals gewest komt zijn verplichtingen niet na om zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken