Startpagina Veeteelt

Fedagrim vraagt kansen voor de landbouwsector

Respectievelijk één en twee jaar na datum is er nog geen perspectief om de nodige stikstofreducties op het terrein te behalen. Samen met ABS, BCZ, BFA, Boerenbond en Febev vraagt Fedagrim in een brief om de huidige impasse te deblokkeren en concreet werk te maken van 3 vragen.

De huidige ammoniakemissie verlagende toepassingen zijn beperkt, zijn niet in elk landbouwbedrijf toepasbaar, zijn vaak duur en zorgen ook niet voor een meerwaardecreatie. Er is nood aan nieuwe technieken (zowel technologische als voedermaatregelen) voor het behalen van de vooropgestelde doelstellingen.

Het was bovendien de laatste jaren niet evident om nieuwe toepassingen goedgekeurd te krijgen omwille van het gebrek aan een proefstalregeling, een kader om nieuwe technieken en innovaties te erkennen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Hoelang kan er nog maïs gezaaid worden?

Maïs Het voorjaar van 2024 wordt gekenmerkt door uitzonderlijk natte omstandigheden. De uitzaai van maïs en bieten verloopt allesbehalve vlot. Landbouwers stellen zich de vraag hoelang ze zo eventueel nog kunnen zaaien. Het Landbouwcentrum Voedergewassen (LCV) boog zich over deze vraag.
Meer artikelen bekijken