Startpagina Paarden

Bredene won voor de vijfde keer

LRV-Gunningenruiters uit Vissenaken-Glabbeek hebben op zondag 1 oktober ll. een buitengewone organisatie neergezet. ‘Ge moet goed zot zijn om aan zo’n immense opdracht te beginnen.’ Maar ze hebben het formidabel gedaan.

Leestijd : 1 min

Groepsdressuur

We starten onze bijdrage met de groepsdressuur. LRV-Bredene won in de hoogste reeks ZA voor de vijfde opeenvolgende keer, toch wel uniek. De tweede, Herenthout, komt serieus opzetten en Meldert is als derde niet aan zijn proefstuk. Maar ook in Zwaar B won het achttal van Bredene: duidelijke keuze voor groepsdressuur. Westkapelle en Kasterlee deelden plaats twee en drie. Bij de viertallen werd het podium gevuld door: 1. Heusden, 2. Peer en 3. Beerse. In een volgend nummer volgen jumping en dressuur.

B.L.

Lees ook in Paarden

De Shetlandpony: klein postuur, maar oersterk!

Actueel Catherine Munro is een Britse antropologe die in 2022 een boek wijdde aan de relaties tussen Shetland-pony’s en de mensen waarmee ze samenleven op de ruige eilanden. Het is onnodig te vermelden dat de pony’s er de hoofdrol speelden, weliswaar in hun natuurlijke habitat.
Meer artikelen bekijken