Startpagina Vleesvee

Snel en tegen lage kosten de genetica verbeteren

In november van 2022 heeft de Sommet de l'Elevage in Cournon d'Auvergne het Charolais-ras in de schijnwerpers gezet. Het was een kans voor bezoekers, waaronder 4 Belgen, om gerenommeerde Franse fokkers te ontmoeten. Ze bezochten Le Bouchat (Teilhet), in de Puy-de-Dôme bij de ‘Groupement Agricole d’Exploitation en Commun’ (GAEC) Olivier-Renard.

Het is Bernard Olivier die ons verwelkomt, samen met zijn dochter Sabine en Cyril Renard, de 2 huidige eigenaars van de boerderij.

Meteen begint de vader te vertellen: "Ik heb altijd met Charolais-runderen gewerkt. Al in 1980 werden mijn vrouw en ik lid van het Stamboek. Op dat moment hadden we een 15-tal koeien. We hebben er geleidelijk aan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken