Startpagina RULA: 'Landbouw en topsport'

Arnaud De Lie, landbouwerszoon en professioneel wielrenner, wisselt tussen het zadel en de (melk)stal

In het RULA-magazine zochten we sporters met roots in de land- en tuinbouw op. Ook Arnaud De Lie, een jonge Waalse belofte in het Belgische wielrennen, verdeelt zijn tijd tussen zijn fiets en het leven op de boerderij. We maken kennis met Arnaud en zijn vader Philippe, die hem leerde fietsen.

De familie De Lie woont op een boerderij in Lescheret, in de Ardense gemeente Vaux-sur-Sûre. Als Arnaud niet op de fiets zit, helpt hij zijn vader op het melkveebedrijf. Er is altijd wel iets te doen. Zijn hobby? Melken en voor de kalveren zorgen. “Ik ben wat rustiger dan de meeste mensen”, zegt hij lachend, terwijl hij naar zijn vader kijkt. “Ik hou van contact met dieren, al van jongs af aan.”

Van jongs af naar de weide en in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA: 'Landbouw en topsport'

Wim Vansevenant: “Topsport was makkelijker dan boeren”

RULA: 'Landbouw en topsport' Als topsporter word je in Vlaanderen beter begeleid dan als boer. “Welke boer kan nog zelf al die aangiftes en documenten correct invullen? Eén vergissing en je wordt zwaar gesanctioneerd. Dan kan je maar beter topsporter zijn. Dan regelen de overheid en je team bijna alles voor jou.” Boer Wim Vansevenant (52) uit Torhout heeft een verleden als topsporter en ziet parallellen en verschillen tussen beide.
Meer artikelen bekijken