Startpagina Milieu

Demir heeft nieuwe beheerregeling Aziatische hoornaar klaar

Op initiatief van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft Natuur en Bos een nieuwe aanpak uitgewerkt om de overlast door de Aziatische hoornaar te beperken, en dat binnen de bevoegdheden van Demir. “Van een specifieke bestrijding in onze natuurgebieden, over opleidingen voor professionele verdelgers en brandweer, tot het meldpunt VespaWatch. Een brede aanpak kan de overlast beperken”, aldus Demir.

De Aziatische hoornaar is op dit moment een gevestigde soort in Vlaanderen. Deze wesp volledig uitroeien achten experten niet meer mogelijk. De Europese populatie is nu te groot en te verspreid om de Aziatische hoornaar uit Vlaanderen weg te houden of uit te roeien. Wel kunnen we door een aanpak op alle fronten de overlast beperken. Op initiatief van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft Natuur en Bos een nieuwe aanpak uitgewerkt binnen de bevoegdheden van Demir. “Van een specifieke bestrijding in onze natuurgebieden, over opleidingen voor professionele verdelgers en brandweer,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Milieu

Bijna 2.000 ha nieuw bos in Vlaanderen sinds 2019

Milieu Sinds 2019 is er bijna 2.000 ha nieuw bos bijgekomen in Vlaanderen, meldt het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De helft daarvan plantte de Vlaamse overheid, maar ook lokale besturen droegen bij. Om hun bijdrage te eren, werden er op 14 mei in Brugge Boslabels uitgereikt aan de gemeenten die het meeste bos plantten.
Meer artikelen bekijken