Startpagina Melkvee

Europese voorschotmelkprijzen in augustus gestegen

De berekende voorschotmelkprijzen komen in augustus 2017 uit op gemiddeld € 36,03 per 100 kg standaardmelk. Een stijging van € 0,71 ten opzichte van de vorige maand.

Ten opzichte van augustus 2016 ligt de gemiddelde melkprijs € 8,83 ofwel 32,5 % hoger. Dat blijkt uit de LTO-melkprijsvergelijking. De Belgische referentie Milcobel steeg voor de maand augustus met 1 euro tot 37,01 euro/100 kg. Danone hield in Frankrijk zijn prijs ongewijzigd. Arla ging in Denemarken ook met 1 euro vooruit, net als FrieslandCampina in Nederland.

De komende maanden zullen de melkprijzen verder stijgen, verwacht milkprices.nl. Als gevolg van de prijsverhogingen komt de berekende melkprijs van FrieslandCampina in oktober uit op € 40,61...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Hoe vaccinatie kan helpen tegen mastitis

Melkvee De uiergezondheid vormt een cruciale economische factor op elk melkveebedrijf, vaak zelfs de belangrijkste. Problemen met de uiergezondheid zijn een bron van zorg voor veel melkveehouders, omdat ze direct invloed hebben op de productiviteit en winstgevendheid. Daarom is een op maat gemaakt uiergezondheidsplan, opgesteld in samenwerking met de bedrijfs(begeleidende) dierenarts onmisbaar op elk melkveebedrijf. Vaccinatie is hierbij een nuttige tool.
Meer artikelen bekijken