Startpagina Melkvee

Saint-Nectaire: melken en meteen kaas produceren

Gaëlle en Eric Constantin maken heel het jaar door de Saint-Nectaire fermierkaas en verkopen het grootste deel ervan aan een rijpingsbedrijf. Nadat de kazen er verschillende weken en zelfs maanden in de kelder hebben gelegen,brengt het rijpingsbedrijf deze op de markt, hoofdzakelijk via supermarkten.

Alles begint met de melk, die na het melken verzameld wordt in een groot vat. De temperatuur van dit vat wordt geregeld door de circulatie van water in de wanden ervan (32,5°C). Daarna wordt het stremsel en de gist erbij gevoegd om het stremmen op gang te brengen.

De wrongel wordt in blokken gesneden om korrels te bekomen die iets groter zijn dan een tarwekorrel maar iets kleiner dan een maïskorrel. De wrongel wordt daarna door elkaar geroerd, terwijl de wei op de bodem van het vat afgetapt wordt....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken