Startpagina Aardappelen

Sterke aangroei in eerste helft van augustus

Staalnames op 20 aardappelpercelen met het ras Fontane tonen grote verschillen tussen de percelen. Het aantal groeidagen ligt dit jaar echter ruim 20 dagen achter op schema. Volgens het Landbouwcentrum Aardappelen missen we dus ondanks de goede aangroei nog veel gewicht.

De opvolging van praktijkpercelen Fontane gebeurt in kader van het Landbouwcentrum Aardappelen (LCG) gefinancierd door de Vlaamse Overheid. Op 11 en 14 augustus werden voor de tweede keer stalen genomen voor de groeicurve op bijna 20 percelen met Fontane (een samenwerking tussen PCA, Inagro, BDB, PIBO Campus en de Vlaamse Overheid). De percelen liggen verspreid over het Vlaamse grondgebied. In Wallonië voeren Fiwap en Carah de nodige proefrooiingen uit. De in totaal 34 percelen liggen verspreid over het Belgische grondgebied....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken