Startpagina Economie

Global Dairy Trade-prijsindex op laagste niveau sinds 5 jaar

Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 17 augustus met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De lage Global Dairy Trade-noteringen hebben een grote impact op de hele zuivelmarkt.

Aan de zomerrally die gaande was in juli lijkt in augustus plots een einde te komen. Ook de olieprijs, die bijna 7 weken na elkaar aantrok, gaat in de tweede week van augustus terug naar beneden. “Dit ondanks het feit dat begin augustus er nog stimuli kwamen van zowel Saoedi-Arabië als van Rusland om langer minder te gaan oppompen om de prijs te ondersteunen”, legt Raf Beyers uit. “Deze opvallende kentering is te verklaren door onder meer China. Daar loert een nieuwe vastgoedcrisis om de hoek, nu een van de grootste...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meer artikelen bekijken