Startpagina Aardappelen

Zwarte markt pootaardappelen in Duitsland kreeg serieuze slag

De Duitse toezichthouder voor handhaving in de zaaizaad en pootgoed vermeerdering, STV te Bonn, heeft een schikking getroffen met een Nederlandse landbouwer uit het Overijsselse buurtschap Bruinehaar. Het is de uitkomst van de gerechtelijke procedure voor de Duitse regionale rechtbank te Braunschweig. De landbouwer werd beschuldigd van illegale handel in pootaardappelen

De landbouwer werd door de rechter in haar vonnis gesommeerd te stoppen met de illegale activiteiten en een boete van € 130.000 te voldoen aan de handhavingsorganisatie STV met daarnaast het voldoen van een vergoeding van gemaakte proceskosten.

Hiermee is een langdurige, omvangrijke fraudezaak succesvol afgesloten. De harde aanpak en gerechtelijke uitspraak heeft veel impact op de zwarte handel in pootaardappelen in geheel Duitsland maar ook in Nederland.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken