Startpagina Veeteelt

DGZ en MCC intensifiëren samenwerking

In Lier en Torhout werden via teleconferencing de vernieuwde gebouwen van DGZ en MCC tegelijkertijd feestelijk ingehuldigd. Het was het moment voor beide organisaties om samen naar buiten te treden. De samenwerking wordt waar mogelijk geïntensifieerd, maar tot een echte fusie komt het niet.

Diergezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) hebben vergelijkbare kernactiviteiten: een zeer belangrijke labowerking, bedrijfsadvisering en -begleiding op het terrein, logistieke activiteiten voor het ophalen van melk- en bloedstalen en andere dierlijke materialen, dataverwerking, enzovoort. Voor DGZ werken een 180 medewerkers (geen 225 zoals eerder foutief gemeld), voor MCC een 45-tal. Maar in hoeverre beide organisaties fusioneerbaar zijn, is er minder duidelijkheid. In Lier werd dit jaar 1,7 miljoen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken