Startpagina Akkerbouw

Nieuwe Europese zadenwet biedt meer kansen voor kleinschalige initiatieven

Een aantal boeren die zelf zaden willen veredelen en verhandelen, kijken met argusogen naar de nieuwe zadenwet van Europa. Ze vrezen dat die nieuwe wetgeving enkel op maat is van de grote wereldspelers in de zadenmarkt. Minister Brouns stelt hen gerust en zegt dat de geplande Europese wetgeving net meer kansen biedt voor kleinschalige initiatieven.

Het onderwerp van de op stapel staande Europese zadenwet werd in de commissie Landbouw op 6 december besproken op aangeven van Chris Steenwegen van Groen. "Volgens de Verenigde Naties zijn we wereldwijd 75% van onze gewasdiversiteit in de landbouw verloren. Dat is een evolutie die ons zeker parten zal spelen in de toekomst, gelet op de extremere weersomstandigheden en de nieuwe plagen en ziekten die ons, onder meer door de klimaatverandering, te wachten staan. Het is dus van enorm belang om de resterende diversiteit te beschermen en om te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken