Startpagina Actueel

Teeltmateriaal van hop krijgt een Vlaams certificaat

De Vlaamse regering keurde op 8 december 2023 principieel het besluit goed over de reglementering van de handel in en de keuring en certificering van teeltmateriaal van hop. Met de goedkeuring moet het mogelijk zijn dat er nog voor het einde van de huidige legislatuur (zomer 2024) een plantenpaspoort komt voor Vlaamse hop.

De aangekondigde certificering is nodig voor verkoop en transport binnen de Europese Unie. Voor de meeste economisch belangrijke gewassen binnen de Europese Unie wordt de kwaliteit geregeld door regelgeving voor het in de handel brengen van plantaardig teeltmateriaal. Deze regelgeving bestaat nog niet voor hopplanten, terwijl Vlaamse hoptelers het steeds moeilijker hebben om geschikt teeltmateriaal te vinden en terwijl de vraag naar de ontwikkeling van nieuwe Belgische hoprassen groeit.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken