Startpagina Actueel

Boeren gaan met Ben Weyts en Theo Francken in overleg in Leuven

Enkele tientallen boeren zijn maandagavond in gesprek gegaan met N-VA-kopstukken Ben Weyts en Theo Francken in het sportcentrum Sportoase op de Philipssite in Leuven. De geplande lezing van de twee politici kan daardoor pas een dik halfuur later van start gaan.

De lezing van de N-VA-politici kaderde in de rondtour 'Ben bij de les' waarmee Weyts in februari en maart langs alle Vlaamse provincies trekt. In elke provincie neemt hij een ander kopstuk van de partij mee om te praten over onderwijs en onderwijsbeleid.

Een tachtigtal landbouwers uit de ruime streek rond Leuven had zich ingeschreven voor de avond, met de bedoeling tijdens de vragenronde opmerkingen te uiten over het landbouwbeleid van de Vlaamse regering. Uiteindelijk was een vijftigtal boeren ook...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

John Arink: ‘Met pleegmoeders kan elk kalf op ons bedrijf blijven’

Melkvee Al sinds 2000 experimenteert de familie Arink uit het Achterhoekse Lievelde met kalveren bij het melkvee. Dat beviel hun zo goed, dat ze sinds 2015 met ‘pleegmoederkoeien’ werken. Een klein deel van het melkvee wordt pleegmoederkoe en de rest wordt gewoon gemolken. Verder heeft de familie een ‘biotel’, Biotel Achterhoek. Op de bovenste verdieping en de zolder kunnen er 10 mensen blijven slapen. Daaronder is een restaurantgedeelte voor 40 personen.
Meer artikelen bekijken