Startpagina Actueel

Boerenprotest viseert haven van Antwerpen

Op dinsdag 13 februari staat een groot boerenprotest gepland in de haven van Antwerpen. “Antwerpen is de hoofdstad van de N-VA, die zich profileert als een partij tegen de landbouw.”

In WhatsApp-gesprekken tussen boeren staat te lezen dat ze vanaf 5 uur ’s ochtend ter plaatsen zullen zijn en daar ongeveer 24 uur blijven. De organisatoren van de actie hebben een pakket van 5 eisen voorbereid.

“Om te beginnen moet landbouwgrond landbouwgrond blijven”, zegt Stijn Zenderloo, landbouwer en woordvoerder van de protestactie. “Er moet ook paal en perk gesteld worden aan een stikstofdecreet dat met 2 maten en gewichten werkt.” De landbouwer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Nog maar weinig politieke steun om verder te doen met huidige stikstofdecreet

Actueel Het verkiezingsdebat van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) verliep met meer animositeit dan dat van Boerenbond een week eerder. De vertegenwoordigers van de politieke partijen waren vooral enthousiast om elkaar de zwarte piet toe te schuiven over alles wat verkeerd loopt voor de landbouwers, terwijl de nieuw aangereikte oplossingen op één hand te tellen waren. Wel opvallend was dat zowat elke politieke partij in Vlaanderen het stikstofdecreet wil herbekijken.
Meer artikelen bekijken