Startpagina Actueel

Boeren voelen zich bekocht na ‘gesprek’ met Demir

De filterblokkades aan de Antwerpse haven van 13 februari, een spontane actie van vooral jonge boeren uit gans Vlaanderen, zijn uitgemond in een gesprek met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Na dat gesprek werden de blokkades in de haven zoals beloofd opgeheven. Maar de actievoerders voelen zich bekocht. En ze kondigen nieuwe, hardere acties aan.

De actievoerders van die dag doen op sociale media het relaas van hun ontmoeting met de minister. Ze voelen zich overdonderd door Demir, die een goed redenaar is. De minister heeft hen het gevoel gegeven dat ze naar hen luisterde, maar uiteindelijk was het haar - volgens de actievoerders - blijkbaar vooral te doen om de blokkades aan de haven weg te krijgen.

De brief van de actievoerders in Antwerpen vind je integraal op sociale media. Hier geven we enkele fragmenten die tekenend zijn voor hoe het gesprek met de minister verlopen is en hoe de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken