Startpagina Actueel

Achterban Boerenbond schiet akkoord niet af

Het akkoord tussen landbouworganisaties en Vlaamse regering wordt bij de Boerenbond-achterban niet afgeschoten. Boerenbond-voorzitter Lode Ceyssens legde het akkoord uit aan het hoofdbestuur en de provinciale besturen, en via een webinar aan alle leden. "Er zijn zeker vragen, soms wat kritische vragen, maar er is veel erkenning voor de maatregelen die afgesproken zijn", zegt woordvoerster Elisabeth Mertens.

De feedback van bij de Boerenbond-leden, allen actieve boeren, is dat ze nu de tijd gaan nemen om te bekijken wat het juist inhoudt.

"Ze zijn tevreden dat er maatregelen komen en dat er structureel strategisch overleg komt, dat is het gevoel dat leeft", aldus Mertens.

"Er zullen zeker mensen zijn die kritisch zijn, maar het algemene gevoel is niet dat dit onvoldoende is, of dat we verder hadden moeten gaan en dat de boeren de straat weer op willen."...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken