Startpagina Boerenprotest

Waalse regering en landbouwers bereiken akkoord over administratieve vereenvoudiging

De Waalse regering heeft dinsdagavond 20 februair een akkoord met de landbouworganisaties bereikt over 19 maatregelen die moeten leiden tot een administratieve vereenvoudiging. Dat heeft de Waalse minister van Landbouw Willy Borsus (MR) na afloop van het overleg in Namen meegedeeld.

Een van de overeengekomen maatregelen houdt een versoepeling in van de kalender waaraan de landbouwers zich moeten houden. Het systeem van vastgelegde datums wordt gewijzigd naar een systeem op basis van periodes, waarbinnen de termijnen van jaar tot jaar aangepast kunnen worden aan de weersomstandigheden.

De termijnen voor beroepsprocedures zullen ook worden gewijzigd. De bedoeling is om de termijn voor het indienen van een dossier uit te breiden van 45 naar 60 dagen. Daarnaast is het ook de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Europa breidt versoepeling landbouwregels na natuurramp uit

Akkerbouw Landbouwers die het slachtoffer geworden zijn van een natuurramp of extreme weersomstandigheden en daardoor niet langer kunnen voldoen aan bepaalde verplichtingen van het Europees landbouwbeleid, zullen op een administratieve lastenverlichting kunnen rekenen. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.
Meer artikelen bekijken