Startpagina Boerenprotest

Franse premier komt boeren tegemoet met vereenvoudigingen, visa en pesticiden

Een maand na het losbarsten van het boerenprotest in Frankrijk rekent de Franse premier Gabriel Attal de landbouw tot de ‘fundamentele belangen’ van het land. Attal vatte woensdag 21 februari de engagementen samen die zijn regering al voor de boeren heeft genomen en voegde enkele nieuwe maatregelen toe, onder meer rond pesticiden.

De premier komt zo tegemoet aan de vele eisen van de grote landbouworganisaties. HIj hoopt op die manier de woede van de boeren te temperen, in de aanloop naar een bezoek van president Emmanuel Macron aan het landbouwsalon zaterdag 24 februari.

Landbouw, zei Attal op een persconferentie, maakt deel uit van de ‘fundamentele belangen’ van de natie, zoals veiligheid of defensie. ‘De doelstelling van landbouw- en voedselsoevereiniteit’ zal ‘zwart op wit’ opgenomen worden in een toekomstig wetsontwerp...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Europa breidt versoepeling landbouwregels na natuurramp uit

Akkerbouw Landbouwers die het slachtoffer geworden zijn van een natuurramp of extreme weersomstandigheden en daardoor niet langer kunnen voldoen aan bepaalde verplichtingen van het Europees landbouwbeleid, zullen op een administratieve lastenverlichting kunnen rekenen. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt.
Meer artikelen bekijken