Startpagina Paarden

Bijgevoegde en bijzondere hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard

Enkele weken na de veulenkeuring gingen in manege Heidebos te Oosteeklo de bijgevoegde keuring en de bijzondere keuring van het Belgisch trekpaard op 17 februari te Assenede door.

De 3 hengsten die op de centrale keuring eind november afwezig waren met een medisch attest, waren allen aanwezig. De 2 oudere hengsten die zich in november voor deze keuring hadden ingeschreven in de reeks voor hengsten vanaf 5 jaar en ouder, waren afwezig.

Drie hengsten werden aangeboden voor de bijzondere keuring. Deze is mogelijk voor hengsten die na de Centrale hengstenkeuring deel uitmaken van een handelstransactie. Als laatste van de 3 werd een hengst voorgesteld die in Nederland reeds...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken