Startpagina Veeteelt

Belgische kazen absolute winnaar World Cheese Awards

Belgische kazen zijn absolute wereldtop. Dat is nogmaals gebleken op de World Cheese Awards in Londen. Kaasboerderij De Moerenaar (Veurne), Flandrien Kaas (Wervik) en Kaasboerderij ’t Groendal (Roeselare) wisten liefst 18 prijzen in de wacht te slepen voor hun kazen.

“Dit bevestigt dat er een nieuwe wind waait in het Belgische kaaslandschap waar ambacht en kwaliteit centraal staan”, stellen de zaakvoerders Johan Deweer, Jan Desmet en Thijs Dewicke.

België is een echt kaasland. Traditioneel werden in onze streken vooral industriële half-harde abdijkazen gemaakt. Maar de voorbije 5 jaar zijn er heel wat kaasmakerijen die nieuwe, smaakvolle soorten hebben gelanceerd, zowel in gouda-kaas...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

IBR-uitbraak op vleesveebedrijf in provincie Antwerpen

Veeteelt Eind vorige week werd door een vleesveebedrijf in het noorden van Antwerpen een Belgisch witblauw-stier voor autopsie bij Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) aangeboden. Bij het onderzoek werd een ernstige necrotiserende ontsteking van de bovenste luchtwegen vastgesteld. Na onderzoek van een weefselstaal werd de uitbraak van Infectieuze Boviene Rhinotracheïtis (IBR) bevestigd. Deze uitbraak lijkt gerelateerd aan de aankoop van besmette runderen.
Meer artikelen bekijken