Startpagina Melkvee

Corentine is de nieuwe, onverwachte nationale Holsteinkampioene

Vrijdag 8 december was het de grote melkveedag op Agribex. Maar liefst 64 Vlaamse en 50 Waalse inschrijvingen betraden de prachtige piste in Paleis 1. De Brussels Livestock Show voor melkvee was goed bezocht, met opvallend veel jeugd van Nederlandse landbouwscholen op de tribune. Misschien een hint voor Vlaamse landbouwscholen?

In ieder geval was de opkomst van de toeschouwers bevredigend en was de Zwitserse jury met Thomas Ender iemand die er een mooi tempo in hield. Ender leidt er het inspecteursteam en heeft samen met zijn broer 35 exterieurrijke melkkoeien onder de naam Hellender Holsteins.

Ongekalfde vaarzen

In vier reeksen werden deze ongekalfden ingedeeld. In een eerste kleine reeks kwam 9059 de Hautmont-Hill van Jean-Louis Neuville...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken