Startpagina Vleesvee

Runderslachthuizen verbinden zich tot meer transparantie in uitbetalingen

Na jaren van discussie tussen de slachthuizen en de landbouworganisaties zijn beide partijen tot een doorbraak gekomen. Op donderdag 11 januari ondertekenden de drie grootste landbouworganisaties en de Federatie Belgisch Vlees (Febev) een interprofessioneel akkoord rond correcte weging en karkasclassificatie.

Het interprofessioneel akkoord richt zich op correcte weging en karkasclassificatie. Verder stelden de partners samen een modelstandaardfactuur op, en engageren de slachthuizen zich om de veehouders binnen een termijn van twee weken uit te betalen.

Het gaat echter niet alleen om het maken van afspraken, maar ook over de opvolging ervan. Naast de bestaande controle door de federale overheid en de verbeterde autocontrole van de slachthuizen zien de partners ook een grotere rol voor de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken