Startpagina Actueel

Mensen met beperking kunnen ook kiezen voor "groene zorg"

Mensen met een beperking kunnen hun persoonsvolgende financiering voortaan ook gebruiken voor "groene zorg". Denk aan zorg en begeleiding op een boerderij, kinderboerderij of een erkend dierenasiel. Het ministerieel besluit van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) daarover is ondertekend, meldt N-VA-parlementslid Tine van der Vloet.

Werken met dieren of helpen in een landbouwbedrijf biedt mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding en een gezonde werkomgeving. Zij vinden er enkele keren per week ook een uitlaatklep buiten hun thuis of de voorziening waar zij verblijven", verduidelijkt van der Vloet, die blij is dat de erkenningsvoorwaarden voor groenezorginitiatieven "eindelijk" rond zijn.

Het N-VA-parlementslid beklemtoont dat de groenezorginitiatieven aan bepaalde regels zullen moeten voldoen, met het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

De horizon van de boeren ligt verder dan 9 juni

Verkiezingen Het is een understatement te zeggen dat de verkiezingskoorts stijgt. Welke partijen nemen het nu écht op voor de landbouwsector wilde Boerenbond weten. Een debat met 7 politieke kopstukken op 16 mei in het Brusselse Theater Vaudeville moest dit duidelijk(er) maken. En wat blijkt… in de aanloop van de verkiezingen zetten álle politieke partijen onze voedselproductie wat hoger op het belangenlijstje.
Meer artikelen bekijken