Startpagina Vleesvee

Bijna 10 % van classificeerders in runderslachthuizen geschorst

Bij een evaluatie van de erkende classificeerders in slachthuizen in september 2017 werden zes classificeerders van de 63 geëvalueerden geschorst. Eén erkenning werd opgeheven.

Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Francesco Vanderjeugd (Open VLD) aan minister Schauvliege. De erkende classificeerders zijn werkzaam voor het slachthuis en maken wat runderen betreft de indeling naar categorie, bevleesdheid en vetheid. Alle runderen die ten minste acht maanden oud zijn, moeten ingedeeld worden.

De indeling naar categorie gaat vooral over de leeftijd en geslacht. De indeling naar bevleesdheid gebeurt via SEUROP (waarbij ‘S’ staat voor superieure bevleesdheid en ‘P’ voor geringe bevleesdheid). Bij vetheid gaat het over een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken