Startpagina Actueel

Suikerprijs blijft fors achter, graan- en zuivelprijzen gaan omhoog

De FAO Voedselprijsindex is in maart 1,1% gestegen ten opzichte van februari. Ten opzichte van vorig jaar staat de index – een indicator van de grondstoffenmarkt – nu 0,7% hoger. Dat de index is toegenomen, komt net als een maand eerder vooral doordat internationale prijsquoteringen van granen en zuivel zijn gestegen. Bij suiker en plantaardige oliën was juist sprake van een prijsdaling.

Graan is als spilgewas het belangrijkste ingrediënt in de FAO Voedselprijsindex, die de VN maandelijks opstelt om de voedselprijzen te monitoren. De graanprijsindex kwam in februari uit op bijna 166 punten. De index gebruikt de gemiddelde prijs tussen 2002 en 2004 als basis, wat dus betekent dat de graanprijs nu bijna 1,7 keer hoger ligt dan in die periode.

De graanprijs klimt al maanden. De stijging betreft bijna alle graansoorten. De tarweprijs steeg bijvoorbeeld omdat de droogte in de VS en koude...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Wolf die rondzwierf in woonwijken doodgereden

Veeteelt Na een zwerftocht van 4 dagen vanuit Hoogstraten naar Sint-Job-in-'t-Goor en Zoersel is de rondtrekkende wolf, die vaak op sociale media verscheen, vrijdagmiddag 10 mei doodgereden in Zoersel. Dat meldt de vzw Welkom Wolf.
Meer artikelen bekijken