Startpagina Economie

John Deere verhoogt prijzen

John Deere gaat prijzen van tractoren, combines en ander materieel verhogen. Met hoeveel is niet bekendgemaakt. De Amerikaanse machinebouwer wil zo de gestegen staalprijzen en vrachtkosten terugwinnen. Om dat doel te bereiken snijdt het ook in de kosten. Dat heeft CEO Samuel Allen bekendgemaakt bij de presentatie van kwartaalcijfers die een fors hogere omzet en winst lieten zien.

John Deere, dat werkt met een gebroken boekjaar, blikt terug op een financieel positief verlopen tweede kwartaal. De omzet steeg ten opzichte van een jaar eerder met 29% tot $10,7 miljard, wat bij de huidige wisselkoers neerkomt op €9,07 miljard. De nettowinst steeg met bijna 50% tot omgerekend €1 miljard.

Een kwartaal eerder boekte John Deere nog een verlies van honderden miljoenen. Het verlies in deze periode werd onder meer geweten aan een verandering van het belastingregime. Het bedrijf moest over voorheen onbelaste buitenlandse inkomsten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken