Startpagina Beurs van Libramont 2018

Steun stad of gemeente verhoogt kansen stadslandbouw

Initiatieven voor stadslandbouw hebben een grotere slaagkans als er structurele steun is door de stad of gemeente, én als er een balans is tussen het streven naar economische haalbaarheid en het vergroten van de sociale gelijkheid in de stad. Dat concludeerde ILVO-UGent onderzoekster Charlotte Prové na een vergelijkende studie over stadslandbouw in Gent, Philadelphia en Warschau. Het model van voedselraden, talrijk aanwezig in de VS maar nieuw in Europa, kan stadslandbouw een boost geven.

Initiatieven voor stadslandbouw hebben een grotere slaagkans als er structurele steun is door de stad of gemeente, én als er een balans is tussen het streven naar economische haalbaarheid en het vergroten van de sociale gelijkheid in de stad. Dat concludeerde ILVO-UGent onderzoekster Charlotte Prové na een vergelijkende studie over stadslandbouw in Gent, Philadelphia en Warschau. Het model van voedselraden, talrijk aanwezig in de VS maar nieuw in Europa, kan stadlandbouw een boost geven, mits een doorgedreven participatie en een doordachte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Beurs van Libramont 2018

Meerdere hooibouwmachines demonstreerden voor het eerst op Belgische bodem tijdens grasdemo Libramont

Veeteelt Na vier dagen beurs in Libramont werd er haast exact tien kilometer verderop in Bras een vervolg aan gebreid met de vijfde editie van de Intenationale Graslanddemo en Infodag. De weergoden waren het evenement wederom gunstig gezind. Iets te gunstig misschien, met temperaturen die richting 30°C gingen. Opmerkelijk is dat er dit jaar heel wat machines voor het eerst in demonstratie op Belgische bodem te zien waren.
Meer artikelen bekijken