Startpagina Akkerbouw

Droogte geeft stof tot nadenken, aldus VTA

De aanhoudende droogte begint haar sporen te trekken in het nieuwe aardappelseizoen. Dat de gevolgen voor de gewassen groot zijn is duidelijk. “Aardappeltelers zien enerzijds weliswaar stijgende prijzen, maar anderzijds staat daar ook een hogere kostprijs tegenover”, aldus VTA, de Nederlandse Verenigde Telers Akkerbouw. Zij stellen dat de droogte stof geeft tot nadenken.

Het is ook de vraag in hoeverre telers kunnen profiteren van hogere vrije prijzen. Ondanks de enorme groei van de verwerkende industrie heeft de primaire producent hier tot nu toe onvoldoende van kunnen profiteren. “De aardappelsector is ‘booming-business’, maar de teler ziet daar te weinig van terug”, bemerkt VTA.

Toename contracteelt

De laatste jaren zien we een steeds verdere verschuiving richting contractteelt. Dat contractteelt soms mooier lijkt dan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken