Startpagina Veeteelt

Droogtemaatregelen: Aanvragen gebruik van niet-biologisch veevoeder door droogte

Door de droogte tijdens het voorjaar en de zomer van 2018 kunnen biolandbouwers of landbouwers in omschakeling een versoepeling aanvragen voor het beperkte gebruik van niet-biologische veevoeders. Deze noodmaatregel is van kracht tot 30 juni 2019.

Bij goedkeuring van de aanvraag mag de landbouwer op zijn landbouwbedrijf meer veevoeder, afkomstig van het 1ste-jaar omschakeling (aangemeld voor 1 juli 2018 bij en onder controle van een controleorgaan voor biologische productie), gebruiken. Dit kan tot maximaal 40% van de totale verbruikte hoeveelheid kg droge stof voeder op jaarbasis op zijn bedrijf, en enkel gedurende de periode waarvoor hij expliciet toestemming heeft ontvangen van Departement Landbouw en Visserij. Deze uitbreiding geldt voor alle veevoeders, ook voor voederbieten en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Wolf blijft slachtoffers maken

Veeteelt De aanwezigheid van de wolf blijft op het platteland in Vlaanderen voor beroering zorgen. Vooral in Limburg en Antwerpen worden dieren het slachtoffer van wolven. Voor eigenaars van kleinvee, waaronder schapen, betekent de wolf extra gevaar.
Meer artikelen bekijken