Startpagina Aardappelen

2016 recordjaar voor de Belgische aardappelverwerking

2016 werd voor de Belgische aardappelverwerking een absoluut recordjaar, aldus de conclusie van Belgapom, de Belgische aardappelhandel en -verwerking. Het feit dat deze groeisector binnen de Belgische voedingsindustrie met 4,4 miljoen ton (+ 11% t.o.v. de 3,97 miljoen ton in 2015) opnieuw een recordvolume verwerkte aardappelen optekende is niet nieuw, maar nog nooit was de stijging zo sterk t.o.v. het vorige kalenderjaar.

De grootste stijging werd genoteerd in de productie van diepgevroren friet (1,68 miljoen ton, + 14,3% t.o.v. 2015), maar ook de productie van gekoelde friet (234.700 ton, + 3,5 %) en andere producten (chips, pureeproducten, vlokken, … 468.513 ton, + 1,7%) kenden een toename.

De stijging in diepvriesfriet is geen verrassing, immers de Belgische aardappelverwerking exporteert 80% van haar totale productie, waarvan een steeds groter deel naar derde landen over de ganse wereld....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken