Startpagina Veeteelt

Niche: vlees produceren van vee dat enkel grasgevoerd is

Vlees produceren dat enkel grasgevoerd is, vraagt wilskracht en vakmanschap. Marie-Line Boinon, boswachter van opleiding, is de eerste in ons land die het geprobeerd heeft en met succes! Momenteel is zij haar productie aan het omschakelen en ze legt ons het verloop van een dertigtal jaar praktijk uit.

Marie-Line Boinon baatte in Meeffe (provincie Luik) een ruim vier generaties achter elkaar overgedragen familieboerderij uit, voordat ze verhuisde naar een nieuw bedrijf daar niet ver vandaan. Ze is gaan wonen in Hesbaye, in de akkerbouwstreek en is Witblauw-vee beginnen houden in het begin van de jaren ‘90.

Marie-Line is zeer geboeid door de veeteelt. “De relatie tussen mens en dier heeft mij altijd al geboeid. Omdat de koeien herkauwen, stond ik erop om hen te voederen met gras, wat toen niet gedaan werd in onze streek.” Niemand denkt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken